MOVE Dansefestival

plakat dansefestivalenFBbanner144

Hamar får en egen dansefestival!

Ps:Dance er initiativtaker og i samarbeid med Hamar Kommune, Hamar Kulturhus, Teater Innlandet, SIB og Stoppested Verden lager vi en skikkelig dansefest 12-14 april 2018.Her blir det workshops, battle, forestillinger, seminarer, pop-upkunst og mye mer. Dette er en festival med stor bredde -for store og små, gamle og unge, noe for alle og en hver. Alt som som skjer under festivalen er gratis, men unntak av danseforestillingene «Kaboom» av Subjazz og «En Jubileumsforestilling» med Nasjonalballetten UNG.Man deltar på det man ønsker, og trenger ikke festivalpass. Under kan du lese mer om programmet. Vi gleder oss til å invitere til tre danseglade dager, der det yrer av liv i Hamar sentrum.
Velkommen!

PROGRAM MOVE DANSEFESTIVAL:

Torsdag, 12.04.18

18:00 – Fotoutstillingen ”Danse mi vise, gråte min sang” av Lise Skjæraasen, Hamar Kulturhus, foajé (Gratis). 
Lise Skjæraasen er en allsidig fotograf og kunstner. Hun har drevet sitt eget fotostudio i Hamar i flere år, og  har jobbet mye med bevegelse og dans som motiv. Nå debuterer hun med sin første fotoutstilling, «Danse mi vise, gråte min sang» i foajéen på Hamar Kulturhus.
18:20 – Dansevorspiel, Hamar Kulturhus, foajé (Gratis)
Dansevorspiel er oppvarming til forestilling! Vi fyller gangene i Kulturhuset med dans av ulikt slag, for å sette publikum i stemning til danseforestillingen «KABOOM». Dansevorspielet åpnes Minda Marie Kalfoss, med soloen «Perspektiv», etterfulgt av andre ulike danseinnslag.
19:00 – «KABOOM» av Subjazz, Teater Innlandet Scene
Fabelaktige dansere, fart og intensitet – Kaboom er en forrykende energibombe av en danseforestilling!
Kjøp billett her: http://www.teaterinnlandet.no/kaboom.

Fredag, 13.04.18

17:00 – 18:30 – Breakdance-workshop med Kingwings Crew, Hamar Kulturhus, (Gratis)
Åpen breakdance-workshop i Teatersal Hulda Garborg!
Har du alltid hatt lyst til å prøve deg på breakdance? Her kan du lære fra de aller beste! KingWings Crew er at Norges mest anerkjente breakedance-crew, og har danset i utallige produksjoner både på tv og på store scener. Du trenger ingen erfaring for å delta. Aldersgrense: 10 år og oppover.  Ingen påmelding!
17:00 – 18:30  – Workshop med Nasjonalballetten UNG, Hamar Kulturhus, (Gratis)
Masterclass-workshop i Dansesal Alf Prøysen på Hamar Kulturhus. Dette er en workshop for dansere med erfaring. 20 ledige plasser, første mann til mølla. Aldersgrense: 13 år. Deltagerne på denne workshopen vil få gratis billett til forestillingen med Nasjonalballetten UNG. For påmelding: send mail til info@psdance.no
19:00 – All-styles Battle, Hamar Kulturhus, Passasjen (Gratis)
Her blir det party i passasjen på Hamar Kulturhus! Med representanter fra KingWings i dommerpanelet, kan du melde deg på battle. En battle er en dansekonkurranse! Man battler i par, i den dansestilen dere selv vil, og alt er lov. Det vil bli premie til vinneren! Vi inviterer danse-crews fra forskjellige dansemiljøer til å delta og lage god stemning. Det vil også bli muligheter for å bidra med danseinnslag med ditt crew i pausen. Her er alle velkomne, enten til å delta eller å se på!  Påmelding i passasjen, fra 18.30!

Lørdag, 14.04.18

10:00 – Frokostseminar, Teater Innlandet, (Gratis)
Et forum for alle som jobber med dans, i Diesenstua, (3.etg i Teater Innlandets lokaler.) Her kan man møte andre innenfor samme bransje, knytte kontakter, dele erfaringer og lære av hverandre. Det vil bli innlegg til inspirasjon, og servert frokost.
12:00 – SHOW PÅ STORTORGET, KingWings Crew m.m (Gratis) 
Folkefest på Stortorget! «Hele Torget danser»,  Show med KingWings Crew,  et av landets mest anerkjente Breakdance-crew, Ps:Dance Crew, som er aktuelle med Norske Talenter, og andre overraskelser.
13:00 – Internasjonal dansering på Stortorget.(Gratis)
En samling med innslag av lokale danseforeninger av ulikt slag, og ulike nasjonaliteter.
13:30 – Pop-Up Impro med SIB, Halvard Bjørkås og Frida Vorgaard (Gratis)
Danseoverraskelser som vil dukke opp rundt omkring i Hamar sentrum!
13:30 – Workshop for barn med KingWings Crew, i Teatersal Hulda Garborg, Hamar Kulturhus (Gratis)
Dette er en åpen breakdance-workshop for barn. Har du alltid hatt lyst til å prøve deg på breakdance? Her kan du lære fra de aller beste! Du trenger ingen erfaring for å delta. Aldersgrense: 7 år. Nybegynner nivå, ingen påmelding!
13:30 – Hiphop-workshop med Abir Alyousofi, 5-7.klasse,  Ps:Dance Studio (Gratis)
Har du lyst til å lære noen kule hiphop-moves? Dette er en åpen hiphop-workshop for alle 5-7. klassinger, på Ps:Dance Studio, Parkgata 31. Ingen påmelding!
15:00 – Foredrag ”Hvordan utdanne seg innen dans”, Multisal Pauline Hall, Hamar Kulturhus (Gratis)
Et foredrag for deg som vurderer videre utdanning innen dans etter grunnskolen, og vil presentere ulike muligheter innenfor dans og utdanning.
Arrangeres av Norsk kulturskoleråd.
16:00 – Foredrag ”drømmestipendet”, Multisal Pauline Hall, Hamar Kulturhus (Gratis)
Info om drømmestipendet og hvilke muligheter man har som ung kulturutøver.
Arrangeres av Norsk kulturskoleråd.
17:00 – Åpen Scene, Klubbscene Rolf Jacobsen, Hamar Kulturhus, (Gratis)
Åpen Scene er noe som arrangeres en gang i måneden på Klubbscena,  av Stoppested Verden. Denne måneneden er det fokus på dans! Meld deg på som enkeltperson eller gruppe, og vis frem det du har foran et publikum som heier på deg! Meld deg på Åpen Scene til scene@stoppestedverden.no
18:30 – Dansevorspiel Hamar Kulturhus, (Gratis)
Dansevorspiel er oppvarming til forestilling! Vi fyller gangene i Kulturhuset med dans av ulikt slag, for å sette stemningen til jubileumsforestillingen med Nasjonalballetten UNG. Her vil du blant annet få se soloen «In series» av Ingvild Marstein Olsen, og mye annet.
19:00 – Nasjonalballetten UNG -En jubileumsforestilling, Kirsten Flagstad-salen, Hamar Kulturhus
Nasjonalballetten UNG er de største norske og internasjonale talentene samlet i ett kompani. Nå er de her for å ta pusten fra publikum med sitt dansetalent.
Kjøp Billett her: https://www.hamar-kulturhus.no/april/nasjonalballetten-ung-jubileumsturne-article2308-419.html
21:00 Åpen Salsakveld, Hamar Kulturhus, foajé (Gratis)
Har du lyst å lære deg noen latinske rytmer? Hamar Salsaklubb stiller med åpen salsakveld der alle er velkomne. Her blir det dansing, instruksjon og god stemning!

Mer info: se http://www.facebook.com/movedansefestival

Samarbeidspartnere
Hamar kommune: https://www.hamar.kommune.no
Stoppested Verden: http://www.stoppestedverden.no
SIB: https://www.sib-dance.com
Teater Innlandet: http://www.teaterinnlandet.no
Hamar Kulturhus: https://www.hamar-kulturhus.no